04 May, 2011

Cuti Sem yg penuh dengan TARGET ! (entry semangat)

Assalamualaikum w.b.t and hye ! hari ni hari kames . rase cam kejap je cuti nya ,
kalau tengah practical kemain macam sipot lagi mase berjalan . kehkehkehkeh ...
semalam aku dah start keje . yuhuuuu ... dapat jgk akhirnya , aku ade mintak kat
the store dah siap kena panggil interview da , sekali last-last , ecehhh ...
aku pilih kerja kedai makan jelah , senang nak cuti nanti ... :D

Yelah, dalam planning mak aku bulan depan nak buat kenduri arwah akak aku nanti
dalam bulan enam (sempena dengan birthday dia) , so aku kena lah amek cuti time tu ...
hehehe ... so, yang aku nak cerita sekarang cuti sem aku kali ni aku dah list target-target
yang aku nak capai . untuk bulan ni or untuk next month nya ... :)

Nak beli printer utk print final report aku
Nak save duit utk ASB bulan pertama aku
Nak biayai sendiri yuran next sem aku .. :)

Okey , sesudah tercapai target di atas , aku dah boleh klik yerk . hehehe ...
Mesti bagi korang , ala ... benda ni pun nak list jadik target ,
wey ... bagi aku yang boros nak mampos ni kan
memang aku rase benda ni pun macam cabaran terbesar dalam hidup aku taw .
semenjak dua menjak dah jadi dewasa ni , ecehhh ...
Aku dah segan nak mintak duet kat ayah aku mak aku takpe ... kehkehkeh ...
padahal pagi tadi baru mintak duet minyak kete . ntahpepentah aku ni ...

Pagi tadi nak dijadikan cerita aku memberanikan diri drive sorang-sorang pegi Muar ,
nak uruskan pasal ASB tu , erk ! berani kan ? hehehe ... ayah aku tak bagi
sebenarnya drive, suruh naik motor je tapi sebab anak dia ni memang degil nak mampos ,
aku selamber je pegi . Nasib baik takde pe-pe jadi , takot jugak aku ,
dibuatnya daulat ayah aku , huh abes aku kena saman ke , terlenyek orang ke .
huh ... Alhamdulillah , selamat jugak aku balik rumah dengan jayanya . kehkehkeh ...

Tadi aku sempat tanya akk maybank tu , kalau lah ikutkan ajal aku sampai awal ,
camne dengan duit aku tu ? dia kate atomatik waris aku akan dapat .
even aku belum bayar habis nanti pun . erk ? kalau aku terdesak sangat bole
aku terjun bangunan ? nanti mak aku kaye ... hahaha ... ok , tu aku gurau .
tak cium bau syurga aku nanti :)


ok, sekian ! 

p/s : khas aku buat untuk menaikkan semangat diri aku ... kehkehkeh ... biol ---> (+_+)"


7 comments:

miSz apPLe said...

cHaiYok2 tOk cik mieza..
btOl tu..sejaK da Jd dEwasA niY, nK mintAx dUit pN mLu2 kUcinG..mEoW!!
sO, kLo mEngiDam nK mKn pE2 o bLi pE2 pN t'paKse aR jD pmUraH skEt,,gnE duiT cndiRy..(abEs duiT eLauN dEn)..
ktE pN aD tArgEt sMe cM ciK miEza yG nO 3 tU..HOpE jGn aR bOrOs sGt si Kina niY bLanjE tOk 2bLn..hEhE..tP aD aG stU taRgEt ktE, nK sTdy EnGliSh kt UmAh..hOpe t'cApai aR taRgEt ktE niy yE cik MiEza..

MiZ Rayy said...

aku cuti jd maid kat umah akak aku.. hakhak..

cikcomot said...

hahaa.. suke la tgk smiley kuning tuu pusing2.. cute sgt!

^-^

caHAYA said...

WOW..CHAIYOOKK..KALO AQ, PART yg na tanggung next year sem sendiri tu, aq rase aq ta bole..aq da la boros gile..haha..

ella abab said...

hohoho..bgos2! kumpul lbih nnt nek poli enjoy lbih.! weeee:)

amna said...

alhamdulillah...
pastikan target cuti sem tercapai tau ^^ chayook2!

missSenget said...

wahh..

bagusnye target...

moga berjaya...hehehe