20 March, 2011

Semua baru ... :)

Assalamualaikum and hye ! hari senin hari malas . 
aku taw . semua orang taw kan ? 
semua orang tak suke hari senin , hari sabtu and ahad dah cuti ,
 mesti kalau boleh nak sambung cuti lagi .
 kalau bos pun nak sambung cuti . kalau bos pun nak bagi kita cuti ... hahaha :D
* mula melalut ^__^

ini hah , aku nak cerite pasal blog aku , korang nampak tak dia dah CHANGE ?
amek ko , aku caps lock . kasi korang perasan ... iye , aku tau ade yg tak perasan ...
sob3 ... nampak tak aku sedih :'( ... 

okey , okey , cukup melalut ... 
background aku dulu colour biru aku kasi tukar jadi bunga-bunga
hahaha ... ikut emosi okey ! dulu bagai diawangan sebab ada awan-awan . 
sekarang bunga-bunga sebab hati dalam taman ... 
ngeeee T___T 

pastu dengan berkat tutorial dari En. wanhazel , Kak Farah , Kak edrienahazelina 
aku pun berjaya tukar aku punya title kat sidebar , 
colour bold purple kegemaran aku and kucing putih cam hantu 
hehehe ... and kucing hitam yang tertulis Chat kat badannya itu
terjojol keluar kasi orang nampak kalau nak tinggalkan pesan 
and everything dalam blog ni
aku ikut tutorial mereka . memang menjadi :) 
aku suke ... korang suke tak ? hehehehe ... 
and aku masukkan icon kucing comel-comel dalam ni
sebab b aku suke sangat kat kucing ... aku ? aku lagi suke kucing ... hehehe ... 

cuma header aku yang tak bertukar , sebab ramai sangat cakap ianya comel ... 
hahaha ... perasan ! gelik jew ! header biase-biase jew ... 
ngeeee T___T , tapi cuba tengok ni
hah , pe pendapat korang ??? ramai taw yg puji ... bhahahaha ... 
cukup-cukup lah perasan ... ^^



and satu lagi untuk watermark gambar dalam blog aku ... dulu kan aku just letak 
nama url blog aku dengan opicity nya dikurangkan ... 
tapi sekarang dengan kerajinan yang aku 
dah terapkan last weeks , aku dapat lah watermark baru ... hehehe ... tengok --->


yang kat hujung gambar tu .. yang kucing comel tu ... hehehe ... gambar kat atas bukan 
gambar aku bergayut pakai telefon opis erk ! gambar ni kawan aku spontan snap time aku 
tengah jawab call customer ... okey , sekian !


p/s : aku dah buatkan blog untuk adek aku ... okey , korang boleh tengok Belog Golek dia ni
sebab ianya comel ... haha ... jangan tergolek-golek yaw ! ---> trademark dia 


14 comments:

caHAYA said...

ajar la cmne na wat watermark tuh..huaaaaa

cik mieza said...

@caHAYA ak gune photoshop.. huhu .. men tampal2 jew .. ^^

Raji berkata said...

woahhh dh jadi peminat kucing lak nih ;D
aah lawa jer
watermarks kau pun comel gak

Raji berkata said...

owh golek2 belog tu adik kau eh?
arituh dia letak url dia salah dlm chatbox owh tu ak dop cari jer mana stu link der yg btol ;D

lgi stu suh der letak link blog dia dkt follower tuh..
susah bila dia follow org
org nak terjah dia balik~

Miss Myzatul said...

santeqnyer belog mieza....=)
suke3x...hehehe

nelly said...

Nelly tak suka hari Isnin .haha ..
sama2 ...

Kiut header .memang kiut !!

cikcomot said...

wahh.. comel blog baru.. heheh..


^-^

Wan Gerrard said...

cun~

cik mieza said...

@Raji berkata ok3..t aq setting..huhu..dy bwu lg cm ak ^^

cik mieza said...

@Miss Myzatul thx mai :)

cik mieza said...

@nelly thx nelly :)

cik mieza said...

@cikcomot thx u so much :)

cik mieza said...

@Wan Gerrard thx u ! :)

miSz apPLe said...

sGt cOmEyyy..