10 March, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa - buat aku mereng jap ...

Assalamualaikum... hye... sehat kah kalian hari ini?
wahhh ... aku rasa cam riang-ria di hari raya pulak hari ini
mana tak nya, tercapai jugak hajat aku nak tengok filem arahan terbaru KRU ni
memang besar betul harapan aku pada filem ni
mana taknya, tengok je lah triller dia
GEMPAK ! betol ...


aku tak pedulik orang nak kata apa pasal filem ni
nak komen ke kritik ke, tapi aku rasa berbaloi tengok filem ni dengan harga RM8 je tiket
dalam hall yang besar dengan penonton yang tak sampai 20orang pun
*yela... hari pertama kan ... tenga kerja hari pulak tu
hahaha ... nak jerit ke, terkejut pun, go on ...
sampai kaki aku ni ternaik-naik ke atas kerusi sebab geram tengok
masa Merong nak membunuh Kamawas ...

tapi walau orang kata filem ini macam masih janggal kalau nak dibandingkan dengan filem antarabangsa,
kita patut berbangga sebab belum ada lagi filem macam ini ada kat Malaysia
betul ke tak? kan, kan, kan .. ? kalau korang nak taw sinopsis dia, cikedowt kat sini
malas pulak aku nak taip panjang-panjang kan? lagi pun kat situ nanti dia
komen macam-macam pasal filem ini, sampai aku pun tak faham
hehehe ... yelah ... bukan orang filem lah katakan ...




T____T




yang penting aku enjoy dengan filem ini, pelakon-pelakon dia semua not bad
rasa macam tengok filem omputeh lak ... hehehehe ...
*lebih-lebih sudah aku ^__~

Bertempat di Batu Pahat Mall ...
hahaha ... tengok aku and wawa ngokngek nak bergambar
tapi malu-malu
last-last dapat jugak snap satu, dua gambar ...


*sila lihat poster di belakang, bukan kami ... ^__^


*tengok ke'excited'an muka aku ... jujurlah aku cakap, 1st time pergi sini ... hehehe ;D


*depan hall dia pun nak snap satu ... 
sorry kalau muka aku banyak mencapap
tak nak tengok pejam mata heh :)


*last sekali, okey nampak di situ keserabaian kami
hahaha :D


p/s : kalaun in 3D, kompem aku and wawa dah menjerit-jerit bagai ditujah
anak panah puak Garuda :)
p/s 2 : cik wawa ngokngek kite ni dah jatuh hati kat putera Rom tu ... hensem? bole la ... ^___^
p/s 3 : pantun dia aku suka yang mak dia (Umie Aida) selalu nyanyikan utk dia.
tapi aku lupelah macamana pantunnya... T__T
p/s 4 : ary ni memang byk p/s :)

bye !



9 comments:

caHAYA said...

Ko ta kje ke smlm ? smpat ronggeng2 g bp mall tu..
pntun kerat ni je yg aq igt kot..
"bile jasad bersatu kaum berdua"...sambung la sndiri..HAHA

Jangan amek rambut kesum taw. aq da cop..HAHA

cik mieza said...

@caHAYA curik tulang la.. ngeee... T___T ni hah pantunnya ---> Sampai masa tibanya waktu, Redup hati kamu berdua, Bila dua jasad bersatu, Hidup mati jadi bersama ... hahaha ...

cikcomot said...

wa... macam best je..

hehe.. teringin jugak nak tgk cite tuu...


^-^

sueRAFE said...

untungnya dah tengok. teringin sangat nak tgk. macam sangat gempak

dayaa said...

kak mieza , kita baru je tengok tadi . hampir hamoir na tertidur time dia bebel2 . haha . ending dia best :D

cik mieza said...

@cikcomot besh3..xrugi tengok tw..support our local movies :)

cik mieza said...

@sueRAFE utk filem m'sia mmg gempak.cm tgk filem luar ngre lak tw :)

cik mieza said...

@dayaa hehe..tp ending dy merong mati yg xbesh..cian embok.. ^__^

Raji berkata said...

murahnya ticket
aku bru nk tgk cter nih esok
hohoho excited nih..