24 February, 2011

Puitiskan Diri Anda







Segmen dan segmen lagi ... aku memang suke join-joinkan diri ini
lagi-lagi yang masuk dalam jiwa aku *cewahhh ... gelik jew
ini segmen dari blog Forever Love
dah nama blog macam itu kan, tak besh la kalau takde yang puitis-puitis
iye tak iye? Aww ... suke cgt !
law nak info lebih lanjut sila cikedowt sini


owkey, ini puisi aku... sebenarnya dah lama aku tulis; zaman sekolah muda-mudi dulu

hehehe


T__________________T



memang sekarang aku jarang menulis sebab ... entahlah erk!
perspektif aku pada penulisan ini; aku akan menulis kalau hati aku tgh menangis
ark?? ayak... tengah bahagia-bahagia memang takde lar aku nak ayat berjiwang karat ni
pelik kan ... ? huhuhuh ... yang kat bawah ni puisi yg aku buat
erkkk ... hayatilah dgn sepenuh perasaan heh



-------------------------------------------------------------------------------------------



*** - Раздел жанровый портрет - Фотографии на Фото.Сайте - Photosight.ru
sumber: pakcik google



Tajuk; Penunggu Cinta <3

Sebaik saja kau pergi
luruh air jernih di pipi
inikah cinta sejati?
hadirnya tak pernahku nanti,
hadirnya bertamu di sanubari
walaupun seketika cuma ia tetap memberi erti
yang terindah atau pun tragedi
Cinta itu mati
Cinta itu abadi
yang menagih beribu-ribu janji
penyatuan dari dua hati
Namun perginya sendiri
mengiringi langkah kakimu menjauh pergi
menguris pedih; tertusuk di hati
relakah kau lihat aku terjelepok lagi?
tersungkur terus menyembah bumi
Cinta yang kau hulur, direntap di bawa pergi
Tanpa belas ihsan dan simpati
bagaimana hendakku menatap matahari pagi?
tanpa kau di sisi
Mampukah aku bertatih semula di jalanan sepi
padahal dahulu aku pernah alami dan sangat mengerti
jadilah aku penunggu cinta 
menagih kasih yang masih berbaki
tapi sumpahku pertahankan
sejarah ini tak mungkin berulang kembali...

28Dec2008/candidatesSpmSmtj

<3



ok tak? ok tak ? ngeeee ... T__T
kalau aku, aku suka bace ni sambil layan lagu di bawah
feel dia lain siket taw

so, kite layanlah sama-sama k

bye !


p/s: ketika kamu pergi, mampukah kamu berpaling dan katakan
"Saya tidak mencintaimu seperti semalam"


15 comments:

forever love said...

fuyooo..boleh tahan...nice.hehe..

nway..thnx ya join..

cik mieza said...

@forever love ur wcome :) ..ni puisi da lme da..selongkar lek jew..hehehe ^^

forever love said...

haha..pastu mengimbau kenangan balik kan.?

cik mieza said...

@forever love hehehe..2 la psl..leklok da xegt, tregt lek.. hehehe ;D

caHAYA said...

weyh..nice la.. aq rse tercabar. ttibe na wat syair..haha

Raji berkata said...

woahhh dasyat gak kau mengarang nih o.O
berpuitis btol
hohoho

mykhalis said...

good luck tau..

cik mieza said...

@caHAYA haya, pew lg..brsyair lew sme2.. hehe ;D

cik mieza said...

@Raji berkata brkat tnjuk ajr cekgu2 bm.. hehehe :) wndu kt c.abu hashim n c.syed daud .. :)

cik mieza said...

@mykhalis time kceh..tp ni segmen je, bkn contest..hehehe ;)

anaiha yusof said...

salam ana nak buat promosi nie,
Dapat RM100 - RM500 Sehari Dengan Bisnes Segera!
Dapatkan Laman Web Anda Sendiri & Nikmati Keuntungan 100% Milik Anda.
Murah hanya rm 49.90
kalau nak maklumat lanjut sila layari link nie=)
http://www.dmshop.netii.net/
tq.100%confirm

lagi2 promosi kalau nak resepi resepi yang sedap & menarik sila layari link ini
http://mynoraza-resepiariffbonda.blogspot.com/
follow sekali pun chumel2 juga =)

dan juga tutorial letak banner HB dapat gain 4 sen per click =) http://splendiferousandleisure.blogspot.com/2011/02/tutorial-letak-heartbeatdapat-4-sen-1.html
tq
btw nice to know you keep in touch

miSz apPLe said...

wah..miEza..jiWanG kaRat..hEhE
sunGguH t'sEntUh..

Raji berkata said...

kau dlu masuk ptndingan essei kan time kt skolah?
xsilap aku lah @@

cik mieza said...

@miSz apPLe hehe.. xde r jwg karat cgt.. bsew2 jew.. ;)

cik mieza said...

@Raji berkata hehe..btol la 2..ckgu abu hashim yg swoh msok. ko un dlu dew kn.. :)