15 February, 2011

Apa best and tak best nye penunggang unta?


hye korang-korang... korang-korang perasan tak dalam blog aku ni takde satu pun
entry yg agak bergune *aku rase
sebab yg ada pasal life aku , contest yg aku join , member2 aku , 
luahan jiwang karat hati aku , cerkon aku. takde pun info yg berasaskan fakta semata
iyelah, tengok blog org lain ke main lagi info2 bergune nya ..
tips2 kecantikan , resepi memasak , tutorial blog
manalah aku reti nak buat semua itu ... reti bace je ade lah ... hahaha

owkey , so hari yg penuh kebahangan ini. berasap-asap badan aku ini.
aku try lah nak bagi satu info yg bergune kpd kalian
besh and tak besh nye penunggang unta. unta , unta lah ... 
dalam omputeh dipanggil camel yg comel :)


aku pun ada sekor unta. ops ! wahhh ... unta dibela kat Malaysia lah ...
mwahahaha ... unta tu sebenarnya gelaran untuk motor aku lah
motor aku tu ada nama 
*brg kesygn aku wajib ada nama
termasuklah motor aku. namanya femes dan kebaratan siket gabungan teori fizik + kesenian
>> velocityviolet ...





ini aku senaraikan kebestan menunggang unta ini dulu :

1) mestilah sebab ianya ringan berbanding kete kan? tapi aku tak taw lah kalau superbike.. 
    xpernah naik
2) jimat minyak sekaligus jimat duet
3) kalau jem boleh men cilok2. takde sebab nak datang lewat ke opis atau ke kuliah
4) nak parking mana2 pun senang. bawa masok rumah pun boleh. 
5) senang u-turn kalau dah tersesat kat tengah2 jalan itu
6) kalau minyak abes tgh jalan, boleh tolak je ke stesen minyak berhampiran. 
7) kos beli sport rim murah berbanding kete
8) nak make-up dia pun agak memerlukan kos yg kurang siket berbanding kete
9) road-tax, insurans and bla,bla,bla ... and ape2 yg berkaitan dgn motor lebih murah berbanding
    kete. :)


ini pulak ke tak beshan menunggang unta:

1) kalau hujan kompem basah-kuyup sebab takde bumbung. lainlah kalau ada set baju hujan
    teletubies macam aku ini
2) kalau road block pun kompem kena tahan tak kire lah kalau korang pakai jaket keselamatan 
    yg memantul-mantul cahayanya itu.
3) Kalau accident, korang yg teruk. kalau langgar lori memang arwah lah. lori tu lak rase 
    cam lenyek biawak je
4) senang hilang lagi-lagi law yg smart2 tu. helmet pun same. *aku dah 3kali hilang helmet
5) memang senang nak hitam *ketakutan bagi girl yg bwa motor. itu yg pakai sweater tebal2, 
    kasut dan pelbagai aksesori.
6) senang kena kacau *bagi girl jugak. susah nak jumpa girl kacau boy yg naik motor.
7) selalu jadi mangsa kena hon. hon lori paling tak besh ! 
8) memang sesak nafas sebab kena paksa hidu asap lori. ish3... abg lori ni... noty taw

owkey, tu jew info yg aku rase ada dalam pale otak aku ini. urm... kalau kowang rase ade lagi yg tertinggal-tinggal, boleh lah cakap dgn aku. sharing is caring... :) 

bye !

6 comments:

Raji berkata said...

hahaha ak xde lesen unta
stakat naik nk pergi dekat2 jer pun ;D

igtkan unta btol tdi =.="

eh kau bdak smtj ker?
ak cm kenal Muhammad tu

cik mieza said...

@Raji berkata hehe.. ini unta canggih lar... :D
ha,ah.. cme xfemes jew.. mmg ptot un ko knl mad ...

bakawali said...

naik unta lambat sampai lah!!!

cik mieza said...

@bakawali ini unta dew pkai enjin tw :)

MiZ Rayy said...

cara tebaik elak kesesakan lalu lintas.. heheee...

cik mieza said...

@MiZ Rayy betol 2 betol .. at least xsmpi lmbt g kjew :)