27 April, 2011

Kenapa lelaki cepat perasan ?

Assalamualaikum w.b.t and hye ! malam ni malam kames , nasib baik malam kames bukan malam jumaat . HAHA ... okey , jangan merepek cik mieza . Ni hah aku nak ceghite . pasal pe ? pasal someone , bukan someone kot tapi many .

hehehe ... okey kat sini aku nak cerita kat tempat aku practical ni , kecik je tempatnya . tak besar mana pun . so , pekerjanya pun tak banyak pekerja kontrak dalam 5 orang + indon sorang . pekerja bengkel dalam 4 orang . erk , semua lelaki lah kan . kerani dua orang , itu perempuan .

jadi nak dijadikan cerita , takdelah masa untuk aku cuci mata 24 jam sebab lelaki-lelaki yang kat situ dah berkawen semuanya termasuklah bos aku . cume tinggal sorang yang masih single tapi dah terlajak siket umur nya . firstly memang dia sempoi , okey ... superb lawak lah . kawan-lepak-minum-tengok bola . memang boleh masuk pale , tapi lama-lama and lama-lama , aku jadik rimas dengan dia . faham tak ? r . i . m . a . s ... 24 hour dia nak mesej kau , macam aku takde pakwe nak layan . adesssss ... jadi untuk mengelakkan aku sentiasa rimas dengan dia , aku dah tak tegur dia . even berselisih bahu kat office pun . macam tak kenal . kan dah tak best . kata kawan , ni ? lawan ?

haiyyooo ... itu kes sudah tutup lah . aku malas nak cerita lagi . lagi pun aku dah nak habis practical kan , memang lepas ni dah tak jumpa lagilah . ini lagi satu hal .satu lagi someone . haiyyyaaa ... cerita nya begini , kan aku and member-member aku kena jaga site . aku tak tahulah nak jaga apa kat site tu , nak kata cabin , takdenya orang nak hangkut cabin itu . jadi dalam cabin itu , kenalah pasang air-cond and macam biasa kalau kerja yang berkaitan dengan construction and pasang-memasang ini memang lelakilah kan.

Jadi , bos aku upah lah satu syarikat air-cond ni untuk memasang air-cond ni , kitaorang yang kena tunggu mereka-mereka ni memasang dan menyiapkan air-cond tapi taklah memakan masa sehari , dua-tiga hari jugak lah . bagi memudahkan kerja diaorang keluar masuk ke site and cabin , aku bagi no.hp aku kat salah seorang pekerja itu supaya mudah kalau diaorang nak masuk site call aku and aku akan datang buka kan pagar . macam itu ... tapi ! aiseyyyy ... siyess aku rimas orang macam ni , mahu mesej aku malam-malam lagak dia pakwe kedua aku ? weyyy ... kau nak mesej aku malam-malam nak masuk site nak pasang air-cond ke ?

okey , korang boleh agakkan kalau dia nak mesej saja-saja or mendalami isi hati kau ? HAHA ... kalau dia dah tanya kau asal mana ? belajar kat mana ? adek-beradek kau bape orang ? nenek kau hidup lagi ke tak ? kau suke aku ke tak ? HAHA ... aku rimas . pastu aku tak layan . hambek kau . kalau sok-sok kau jumpa aku kat site kan dah malu ? betol tak ? nasib baik aku tinggal 2 hari je lagi . aiseyyyy ... sangat nonsense ...

ni b aku tak tahu ni , kalau dia tahu menggunug jeles dia . aku pun serba salah nak bagitahu . kan ? erk ! so , sepadan tak entry aku dengan tajuknya ? yelah , bagi no.hp untuk bukak gate site bukan untuk mengurat ? faham ? hahaha ...


ini gambar yang kawan aku sempat snap , yg kat belakang tu . hah . tapi tu kawan dia , dia yang lagi satu . begitulah ceghite nya . panjang kan entry aku ni ? bajet cam de orang bace je kan . hahaha ... 

ok , sekian !

7 comments:

caHAYA said...

HAHA..terime jela..kot2 pasni dy bole pasangkan ekon kt uma ko plak.. silap2 aribulan pasang free tu...

SANDRA AZWAN said...

Ulat bulu.....jangan layan orang macam tu ek...and take care!;-)

mykhalis said...

ramai peminat rupanya nie.. jeles pakwe kalau baca nie nanti

cik mieza said...

@caHAYA erk? hehehe ... xkan la psl ekon je nk lyn .. haha

cik mieza said...

@SANDRA AZWAN thx yerk . mmg xlyn un ^_^

cik mieza said...

@mykhalis hrp2 dy xbce la .. ^_~

MiZ Rayy said...

xpe.. aku baca... pkwe kedua ko sehat ke..? wuahaha.. sengaja bikin panazzz....
Ulat bulu... ulat bulu... isy3..